Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Τουρκία: Πιο ισχυρή στη νέα παγκόσμια τάξη & νέα εποχή μετά τον κορωνοϊό (VID)

Με την βοήθεια του Αλλάχ, η Τουρκία μπαίνει στην νέα εποχή πιο ισχυρή και θα εξέλθει πιο ισχυρή στις δομές της νέας παγκόσμιας τάξης που δημιουργεί η κρίση του κορωνοϊού. Αυτά δήλωσε στο διάγγελμά του στις 25 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Με την βοήθεια του Αλλάχ, η Τουρκία μπαίνει στην νέα εποχή πιο ισχυρή και θα εξέλθει πιο ισχυρή στις δομές της νέας παγκόσμιας τάξης που δημιουργεί η κρίση του κορωνοϊού. Αυτά δήλωσε στο διάγγελμά του στις 25 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan.

Τα βίντεο δημοσιεύθηκαν με αγγλικούς υπότιτλους στον προσωπικό λογαριασμό του Τούρκου δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt. Ο Bozkurt βρίσκεται εξόριστος στην Νορβηγία και είναι Διευθυντής του Nordic Research & Monitoring Network.

«Η Τουρκία είναι μια από τις λίγες χώρες η οποία έλαβε μέτρα και ακολούθησε από τότε που ξεκίνησε ο κορωνοϊός. Ως χώρα και ως έθνος, έχουμε ξεπεράσει όλα τα είδη προβλημάτων και επιθέσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε μέχρι σήμερα. Αυτό έγινε κρατώντας σφικτά την ενότητά μας, την ομαδικότητά μας και την αδελφικότητά μας. Ίνσαλλάχ, θα νικήσουμε αυτόν τον κορωνοϊό με τον ίδιο τρόπο. Ακόμα και εάν αυτός είναι ένας αόρατος ιός. Κανένας ιός δεν είναι ισχυρότερος από την ισχύ, την ενότητα και το πείσμα του έθνους μας. Δεν έχουμε αμφιβολία ότι ο Αλλάχ μας θα είναι μαζί μας σε αυτή την δυσκολία.»

«Μετά από αυτή την πανδημία, ο κόσμος θα οδεύσει προς μια νέα τάξη όπου τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Ένα νέο πολιτικό, οικονομικό και πολιτικό σύστημα θα οικοδομηθεί. Ως Τουρκία, μπαίνουμε σε αυτή τη νέα εποχή με μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και δυνατότερες υποδομές. Παρουσιάζεται ενώπιον μας μια ευκαιρία μέσα από την οποία μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας για το 2023 νωρίτερα. Με το θέλημα του Αλλάχ, ένα πιο φωτεινό μέλλον μας περιμένει.»

Για την ανάγκη δημιουργίας μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με προσωρινό χαρακτήρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία του κορωνοϊού, κάλεσε και ο πρώην Βρετανός Πρωθυπουργός των Εργατικών Gordon Brown. «Η πανδημία δεν είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί σε μια μόνο χώρα. Πρέπει να υπάρξει συντονισμένη παγκόσμια αντίδραση», ανέφερε.

Για την ανάγκη «μιας νέας, δημοκρατικής, συνεργατικής και αλληλέγγυας σχέσης πολίτη – παγκόσμιας διακυβέρνησης» με αφορμή τον κορωνοϊό μίλησε και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου.

Ο γνωστός Σλοβένος φιλόσοφος του πολιτισμού και του «ψυχαναλυτικού μαρξισμού» Slavoj Žižek έγραψε πως ο κορωνοϊός είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να κτυπηθεί ο καπιταλισμός και να οδηγηθεί η ανθρωπότητα σε μια «επανεφεύρεση του κομμουνισμού». Ο κορωνοϊός, σύμφωνα με τον Žižek, μέσα από την δουλειά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δίνει το «πρώτο ασαφές μοντέλο αυτού του παγκόσμιου συντονισμού» και αναρωτιέται αν χρειάζεται «κάποιο είδους παγκόσμιου δικτύου υγείας».

Όπως ανέλυσε η «Σημερινή», ο κορωνοϊός «δοκιμάζει την Παγκόσμια Τάξη» ως έχει σήμερα. Αυτό στο οποίο σε μεγάλο βαθμό όλοι οι σοβαροί αναλυτές συμφωνούσαν το προηγούμενο διάστημα είναι ότι το διεθνές σύστημα από μονοπολικό μετατρέπεται σε πολυπολικό. Το ερώτημα είναι κατά πόσον η πανδημία του κορωνοϊού θα επισπεύσει αυτήν τη διαδικασία τα επόμενα χρόνια και ποιοι θα βγουν στο τέλος νικητές.

Είναι φανερό πως η Τουρκία θα εκμεταλλευτεί και αυτή την κρίση για να αυξήσει την επιρροή της στο παγκόσμιο σύστημα. Η εξασφάλιση μιας θέσης στην κορυφή της πυραμίδας της νέας παγκόσμιας τάξη είναι κάτι που προσπαθεί διακαώς εδώ και καιρό. Πριν δύο χρόνια, σε επίσκεψή του στην Μαύρη Ήπειρο, ο Erdoğan είπε πως «θέλουμε να περπατήσουμε με την Αφρική καθώς μια νέα παγκόσμια τάξη καθιερώνεται». Τις δηλώσεις του μετέδωσε στις 3 Μαρτίου 2018 το «Al-Jazeera». Ο Erdoğan, σε άρθρο του την 1η Ιουλίου του 2019 στην αγγλόφωνη «Global Times» που ελέγχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, υπογράμμιζε τους «ιστορικούς δεσμούς Τουρκίας και Κίνας» που ενισχύονται με τον νέο ευρασιατικό «δρόμο του μεταξιού» και «την σημασία τους στην αναδυόμενη νέα παγκόσμια τάξη».

Ταυτόχρονα, τέτοιες εξαγγελίες και τοποθετήσεις δίνουν τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας που «βλέπουν» πίσω από την επιδημία του κορωνοϊού την προσπάθεια σκοτεινών διεθνών κέντρων για επίσπευση των διαδικασιών επιβολής μιας δυστοπικής μορφής παγκόσμιας κυβέρνησης.

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή