Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Συναγερμός στην Αίγυπτο: Κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας του Στρατού ζητά ο Υπουργός Άμυνας

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας, Mohamed Zaki, προέτρεψε τις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις να διατηρήσουν το υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τυχόν απειλών.

Αυτό έγινε αφού παρακολούθησε το κύριο στάδιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “Decisive 2020”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τους σχηματισμούς και τις μονάδες που εδρεύουν στο Δυτικό μέτωπο, δηλαδή κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, σε συνεργασία με τα κύρια τμήματα του Αιγυπτιακού Στρατού.

Η άσκηση διήρκεσε αρκετές ημέρες το πλαίσιο του σχεδίου εκπαίδευσης μάχης για τους σχηματισμούς και τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Στο τέλος αυτού του σταδίου της άσκησης, ο υπουργός Άμυνας Mohamed Zaki διαβίβασε τους χαιρετισμούς και την εκτίμηση του Προέδρου της Αιγύπτου, Αλ Σίσι, καθώς και την υπερηφάνεια του για την προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ώστε να ανταπεξέλθουν σε όλα τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας επαίνεσε την εξαιρετική απόδοση και την υψηλή αποτελεσματικότητα των δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση.

Τους ζήτησε δε να διατηρήσουν το ξεχωριστό αυτό επίπεδο, την αποτελεσματικότητα στη μάχη και την υψηλή αυτοπεποίθηση. Επιπλέον τους κάλεσε να διατηρήσουν τα υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας μάχης και να θυσιάσουν ό, τι πολυτιμότερο, προκειμένου να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο οι δυνατότητες της χώρας.

Τα πρώτα στάδια της άσκησης περιλάμβαναν την υλοποίηση των στρατηγικών κινήσεων από τις δυνάμεις του εδάφους, ακολουθούμενες από αλεξιπτωτιστές και την εφαρμογή μιας επιτυχούς αμφίβιας επιχείρησης των δυνάμεων στην ακτή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Αυτή η στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας έρχεται σε μια περίοδο που η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου έχει «χτυπήσει κόκκινο» λόγω της κατάστασης στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο.

onalert.gr

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή