Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Σοβαρές απώλειες για την Τουρκία στην Λιβύη: Εξήντα τουρκικά UAV καταρρίφθηκαν από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Πανωλεθρία για τα τουρκικά UAV αλλά και τις δυνάμεις στην Λιβύη όπως αναφέρει ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε από τις αρχές Απριλίου έχει καταρρίψει περισσότερα από 60 τουρκικά drones, αλλά σήμερα πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης καταστρέφοντας αποθήκη γεμάτη με TB2 Bayraktar.

Οι εξελίξεις αυτές φέρνουν μια τουρκική επίθεση στη Λιβύη και στις δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ πιο κοντά καθώς οι τουρκόφιλες δυνάμεις της Τρίπολης σφυροκοπούνται σε έλα τα μέτωπα.

Στρατιωτική πηγή της Λιβύης, δήλωσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα ‘Youm7’ ότι από τις 4 Απριλίου, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κατέρριψε περίπου 60 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) τα οποία παραχώρησε η Τουρκία στις ένοπλες ομάδες της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, προκειμένου να εμποδίσει τις προόδους των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης προς την Τρίπολη.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι η ‘κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας’ είναι μια προσωρινή μη εκλεγμένη κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη και αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Μετά την κατάληψη και τον έλεγχο της πόλης Σύρτη, τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας ελέγχει απλώς την πρωτεύουσα και τη Μισράτα.

Την ίδια ώρα ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης όπως ανέφερε μέσα από το λογαριασμό του στο twitter επιτέθηκε σήμερα καταστρέφοντας μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, όπως τουρκικών drones τα οποία βρίσκονταν σε “στοιβαγμένα”, όπως είπε χαρακτηριστικά σε αποθήκη στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή