Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Σερβία: Απόπειρα για εμφύλιο πόλεμο «βλέπει» πίσω από τα επεισόδια ο υπουργός Άμυνας

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Για «απόπειρα πραξικοπήματος» και «απόπειρα έναρξης εμφυλίου πολέμου στη Σερβία» έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Αλεξάνταρ Βουλίν, αναφερθείς στα επεισόδια.

Προσπάθεια έναρξης ενός εμφυλίου πολέμου χαρακτήρισε τις ταραχές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη Σερβία, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Αλεξάνταρ Βουλίν.

«Υπάρχει τρομερή βία στους δρόμους, μια απόπειρα πραξικοπήματος, μια απόπειρα ανάληψης της εξουσίας και έναρξης εμφυλίου πολέμου στη Σερβία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψουμε και να το εξηγήσουμε» ανέφερε ο Σέρβος υπουργός Άμυνας.

Σοβαρά επεισόδια στη Σερβία για τα μέτρα λόγω κορονοϊού

Υπενθυμίζεται ότι σοβαρά επεισόδια σημειώνονται το τελευταίο διάστημα σε πόλεις της Σερβίας και στην πρωτεύουσα, Βελιγράδι, μετά την ανακοίνωση μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού που βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα.

Το βράδυ της Τετάρτης, νέα επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο του Βελιγραδίου κι άλλες πόλεις παρότι ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, απέσυρε την απόφαση επιβολής lockdown στη σερβική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο κ. Βούτσιτς είχε ανακοινώσει την επιβολή γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη σερβική πρωτεύουσα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στη Σερβία με δεκάδες τραυματίες και καταστροφές.

Ο Βούτσιτις κατήγγειλε τα επεισόδια, τα οποία διοργανώθηκαν -όπως ισχυρίστηκε- από ακροδεξιά στοιχεία και φασιστικές οργανώσεις, προκειμένου να υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική θέση της Σερβίας στον διεθνή διάλογο για το Κόσοβο.

sputniknews

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή