Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές πήδηξαν από την κατώτερη στρατόσφαιρα στην Αρκτική για 1η φορά στην ιστορία

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Στρατιωτικό προσωπικό από τις ρωσικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών, με εντολή του Ρώσου υπουργού Άμυνας, πραγματοποίησαν ομαδικό άλμα στην Αρκτική, από ύψος 10.000 μέτρων. Κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά.

«Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, πραγματοποιήσαμε ομαδική προσγείωση προσωπικού χρησιμοποιώντας ειδικά συστήματα αλεξιπτώτων σε αρκτικές από ύψος 10.000 μέτρων, με τη χρήση εξοπλισμό οξυγόνου και στη συνέχεια ολοκληρώσαμε εκπαιδευτικές αποστολές μάχης. Κανείς δεν το είχε κάνει αυτό ξανά», ανέφερε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η αποστολή διεξήχθη με απευθείας διαταγή του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Οι αλεξιπτωτιστές χρησιμοποίησαν «σύστημα αλεξίπτωτου ειδικού σκοπού νέας γενιάς», όπως ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πέρα από τα νέα αλεξίπτωτα, ο στρατός δοκίμασε συστήματα οξυγόνου, συσκευές πλοήγησης, ειδικό εξοπλισμό και στολές.

Το άλμα πραγματοποιήθηκε από ένα μεταφορικό αεροσκάφος Il-76.

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή