Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

“Φαρμακωμένος” ο ΠΟΥ απαντά στον Τραμπ και λέει ότι εκφράζει τη λύπη του για την κίνηση των ΗΠΑ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ellinotourkika.gr
|ET| – Press

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε την Τετάρτη ότι εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση του Προέδρου Τραμπ να αναστείλει τη χρηματοδότηση και ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα αντιστρέψουν την απόφαση.

Λυπούμαστε για την απόφαση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών να διακόψει τη χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας“, δήλωσε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ήταν ένας μακροχρόνιος και γενναιόδωρος φίλος του ΠΟΥ και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να είναι έτσι“, πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι αναστέλλει τις πληρωμές στις ΗΠΑ, κατηγορώντας τον ΠΟΥ.


Συγκεκριμμένα είχε αναφέρει «Από την ίδρυση του ο αμερικανικός λαός γενναιόδωρα έχει υποστηρίξει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας… Με την έξαρση της πανδημίας του COVID-19 έχουμε βαθιές ανησυχίες»

«Αν ο Π.Ο.Υ. είχε κάνει τη δουλειά του… η έξαρση θα μπορούσε να είχε περιοριστεί στην πηγή της με πολύ λίγους θανάτους… αυτό θα είχε σώσει χιλιάδες ζωές» δήλωσε ο Τραμπ προσθέτοντας «τόσοι πολλοί θάνατοι προκλήθηκαν από τα λάθη τους».
«Η εμπιστοσύνη που επέδειξε ο Π.Ο.Υ. στις πληροφορίες από την Κίνα, ίσως προκάλεσε εικοσαπλάσια αύξηση στα κρούσματα παγκοσμίως» υποστήριξε ο Τραμπ «και μπορεί να είναι περισσότερο και από αυτό» είχε δηλώσει.

Ο Tedros (Γενικός διευθυντής, ΠΟΥ) είπε ότι ο «εκτιμά» τον αντίκτυπο στη χρηματοδότησή του και «θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τυχόν κενά με τους εταίρους».


Αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αντίκτυπο, αναφέροντας την αξιολόγηση που πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Ellinotourkika.gr
|ET| – Press

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή