Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Προκαλούν συνεχώς! Νέο Διπλό επεισόδιο στον Έβρο: Δεκάδες σφαίρες έριξαν οι Τούρκοι σε

Η τουρκική Στρατοχωροφυλακή επιχείρησε 2 φορές να διασχίσει τον Έβρο

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Νέοι Πυροβολισμοί Τούρκων απέναντι από το Τυχερό στον Έβρο στις 10 και στις 12 το βράδυ της Πέμπτης – Περίεργο επεισόδιο στο ποτάμι

Συναγερμός σήμανε περίπου στις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 30 Απριλίου στον Έβρο, όταν Έλληνες αστυνομικοί και στρατιωτικοί κατέγραψαν πυροβολισμούς προερχόμενους από βάρκες που βρίσκονταν μέσα στο ποτάμι στις οποίες επέβαιναν Τούρκοι. Επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί αν οι Τούρκοι που πυροβολούσαν ήταν στρατιωτικοί, μέλη της στρατοχωροφυλακής ή άντρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι Τούρκοι έριξαν από πενήντα σφαίρες σε κάθε ένα από τα δύο επεισόδια.

Εποχούμενα περίπολα από την ελληνική πλευρά στην περιοχή του Τυχερού στον Έβρο αντελήφθησαν τους πυροβολισμούς και ετέθησαν σε κατάσταση επιφυλακής.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης, το επεισόδιο επαναλήφθηκε. Και τη δεύτερη φορά οι πυροβολισμοί ήρθαν από Τούρκους που επέβαιναν σε λέμβους που έπλεαν στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή του Τυχερού.

Οι λέμβοι δεν έφεραν φωτεινές ενδείξεις. Έπεσαν στο νερό από την τουρκική όχθη και κινήθηκαν μέσα στο σκοτάδι προς τα βόρεια. Οι στρατοχωροφύλακες έριξαν, μάλιστα, μία φωτοβολίδα σε ελληνικό έδαφος.

Δύο ώρες μετά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εμφανίστηκε ξανά τουρκική λέμβος με δύο στρατοχωροφύλακες, οι οποίοι επίσης άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

Πηγές από την ελληνική πλευρά με τις οποίες επικοινώνησε το protothema.gr επιβεβαίωσαν το διπλό επεισόδιο που σημειώθηκε στον Έβρο το βράδυ της Πέμπτης. Εις ό,τι αφορά τη στόχευση των Τούρκων οι συγκεκριμένοι παράγοντες με τους οποίους συνομιλήσαμε ανέφεραν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς σχεδίαζαν οι γείτονες που πυροβολούσαν και πρόσθεσαν ότι μέσα στη νύχτα δεν μπορούσαν να γνωρίζουν προς τα πού πυροβολούσαν οι Τούρκοι ούτε και αν επρόκειτο για πραγματικά πυρά. Η κατάσταση παρακολουθείται με προσοχή, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Να θυμίσουμε πως και το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου εκτυλίχθηκε σοβαρό περιστατικό στον Έβρο όταν Τούρκοι πυροβόλησαν περίπολο της Frontex περιστατικό το οποίο επιβεβαίωσε μόλις εχθές το Γερμανικό υπουργείο εσωτερικών.

Η Άγκυρα μέρα με την ημέρα κλιμακώνει την ένταση σε Έβρο και Αιγαίο και μένει να δούμε μέχρι που θα τραβήξει το σχοινί.

Από τη μεριά της η Ελλάδα διαμέσου Έλληνα (ΥΕΘΑ) περνάει αυστηρό μήνυμα στην γείτονα χώρα. Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως θα είμαστε πάντα στο Αιγαίο να αναχαιτίζουμε και να αποτρέπουμε