Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Πρεσβεία ΗΠΑ στην Κύπρο: Προτρέπουμε την Τουρκία να σταματήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τις επιχειρήσεις σε περιοχή που η Κύπρος διεκδικεί ως αποκλειστική οικονομική της ζώνη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τα σχέδια της Τουρκίας για γεώτρηση στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, ενώ προτρέπουν τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τις επιχειρήσεις «σε περιοχή που η Κύπρος διεκδικεί ως αποκλειστική οικονομική της ζώνη», δήλωσε στο ΚΥΠΕ Εκπρόσωπος Τύπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο.
Όπως αναφέρει το philnews.gr σε ερώτηση για την κάθοδο του «Yavuz» στην κυπριακή ΑΟΖ και τη νέα εξαγγελθείσα παράνομη τουρκική γεώτρηση, Εκπρόσωπος της Πρεσβείας ανέφερε ότι η αμερικανική πλευρά εξακολουθεί να καλεί όλα τα μέρη να αποφεύγουν ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενήμερες για τα δημοσιεύματα ότι το Τουρκικό γεωτρύπανο έφθασε στις 20 Απριλίου σε περιοχή που η Κύπρος διεκδικεί ως αποκλειστική οικονομική της ζώνη.
Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις και να εξακολουθούμε να καλούμε όλα τα μέρη να αποφεύγουν ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή» ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν βαθιά για τις πρόσφατες αναφορές σχετικά με τα σχέδια της Τουρκίας για γεώτρηση στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου».
«Αυτή η προκλητική ενέργεια αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή.
Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή» συμπλήρωσε.
Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κύπρου, όπως όλοι οι πόροι της, πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων, κατέληξε.
www.bankingnews.gr
Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή