Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Ποιος εμπιστεύεται τον ΠΟΥ; – Τώρα λέει «εμβόλιο σε ένα χρόνο» – Τον Ιανουάριο έλεγε «κανένα πρόβλημα με κορωνοϊό»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ποιος εμπιστεύεται τον ΠΟΥ;

Τον λεγόμενο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όταν λέει πως δεν θα βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τουλάχιστον 12 μήνες;

Και το αντίθετο να έλεγε πάλι ποιος θα τον πίστευε;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το tweet του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις 14 Ιανουαρίου φαίνεται στο οποίο ενημέρωνε τους 7,2 εκατομμύρια ακολούθους του πως ο κορωνοϊός δεν κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο(!), βασιζόμενος σε «μελέτη» της κυβέρνησης της Κίνας!

«Οι προκαταρκτικές έρευνες που διεξήχθησαν από τις κινεζικές αρχές δεν βρήκαν σαφή στοιχεία για τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο του νέου κορωνοϊού (2019-nCoV) που εντοπίστηκε στη Γουχάν», υποστήριζε τότε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σήμερα λοιπόν ο ίδιος «αξιόπιστος» οργανισμός προχώρησε στην εκτίμηση ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να περιμένει να δει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε λιγότερο από 12 μήνες έκανε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μιλώνας την Τρίτη από τη Γενεύη.

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εμβόλιο για τουλάχιστον 12 μήνες» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Μάργκαρετ Χάρις.

Όμως έχει και συνέχεια καθώς ο ΙΔΙΟΣ οργανισμός προχώρησε χθες στην δήλωση ότι «Εβδομήντα εμβόλια κατά του κορoνοϊού αναπτύσσονται σε όλον τον κόσμο, ενώ τρία από αυτά δοκιμάζονται σε ανθρώπους»!

Οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν κούρσα για την εύρεση θεραπείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, αυτό που έχει προχωρήσει περισσότερο στην κλινική διαδικασία είναι ένα πειραματικό εμβόλιο από την εταιρεία CanSino Biologics (Χονγκ Κονγκ) και το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, καθώς βρίσκεται ήδη στη Φάση 2.

Ακόμη δύο δοκιμάζονται σε ανθρώπους -πρόκειται για το εμβόλιο που αναπτύσσουν ξεχωριστά οι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες Moderna και Inovio, σύμφωνα με έγγραφο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η πρόοδος σημειώνεται με πρωτοφανή ταχύτητα στην ανάπτυξη εμβολίων, καθώς ο ιός φαίνεται απίθανο να εξαλειφθεί μόνο με τα περιοριστικά μέτρα.

Οι μεγάλες και οι μικρές εταιρείες του κλάδου κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο, το οποίο θα αποτελέσει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να περιοριστεί ο ιός. Φαρμακευτικοί κολοσσοί όπως η Pfizer Inc. και η Sanofi έχουν υποψήφια εμβόλια σε προκλινικά στάδια, σύμφωνα με το έγγραφο του ΠΟΥ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι σήμερα λέει ότι το νέο εμβόλιο θα είναι έτοιμο σε 12 μήνες ενώ χθες έλεγε πως γίνεται «αγώνας δρόμου» ανάμεσα στις φαρμακευτικές όλου του πλανήτη για το ποια θα το φτιάξει πρώτη (για να «μοσχοπουλήσει» αργότερα την φόρμουλα).

Τι να πιστέψουμε τώρα από τον ΠΟΥ;