Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Δεν πάμε καθόλου καλά – Κορονοϊός: Θεία Κοινωνία με κουταλάκι μιας χρήσης λέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σχόλιο: Όποιος Ορθόδοξος Έλληνας φοβάται να μην κολησει έναν ιό από την λαβίδα της Θείας Κοινωνίας είναι καλύτερα να μην μεταλάβει καθόλου ..Οποίος δεν ξέρει τι έχει μέσα αυτό το δισκοπότηρο δεν είναι άξιος να πάρει αυτό το δώρο ….οι Ιεράρχες μεσα στην Ελλαδα που θα τολμήσουν να βάλουν κουταλάκια μιας χρήσης είναι χίλιες φορές πιο ανάξιοι .. Σώμα και Αίμα Χριστού θα λάβουν μόνο όσοι πιστεύουν σε εκείνον με όλη τους τη καρδιά..Οι υπόλοιποι ορθολογιστές ας κάτσουν σπίτι να παρακολουθήσουν τις θλιβερές καρικατούρες στο δελτίο των 6!!
…Το τι λέει ο κάθε βαρθολομαίος(το τσιράκι του τρισκατάρατου πάπα) και ο κάθε “ελπιδοφορος”Αμερικής δεν μας απασχολεί καθόλου.. ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ

Η είδηση:

Το πράσινο φως για τη χρήση κουταλιών μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία άναψε το Φανάρι, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των πιστών από την πανδημία του κορονοϊού.

Την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου χαιρέτισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος από την αρχή της πανδημίας ήταν πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του για το τι επρόκειατι να γίνει με τη Θεία Κοινωνία.

Το Φανάρι δίνει στους κατά τόπους ιερείς την ελευθερία να προσφέρουν τη Θεία Κοινωνία με λαβίδες μιας χρήσης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας.

Όπως εξηγεί το ανακοινωθέν της Συνόδου, οι λαβίδες μιας χρήσης θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό και θα ανήκουν στις ενορίες.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υποδέχτηκε θετικά αυτή την εξέλιξη και ο κ. Ελπιδοφόρος σημείωσε ότι η απόφαση του Πατριαρχείου χαρακτηρίζεται από ποιμαντική ευαισθησία, ευθύνη και σύνεση.