Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Ο Ν.Τραμπ συμφώνησε με Ε.Μαρκόν για να «μεταρρυθμίσουν» τον ΠΟΥ: «Υπάρχει ανάγκη άμεσης μεταρρύθμισης του Οργανισμού»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ένας ακόμα ηγέτης συμφωνεί με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις ύποπτες καθυστερήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για αυτό που είχε ξεκινήσει από την Κίνα και εξαπλώθηκε στον πλανήτη, διαλύοντας την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Λευκός Οίκος ο Εμανούελ Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, όπου και συμφώνησε στην «ανάγκη μεταρρύθμισης του ΠΟΥ».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζουντ Ντιρ, επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ελπίδα να συγκληθούν σύντομα τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για να συζητήσουν την αντίδρασή τους στην πανδημία του κορωνοϊού.

Ακόμα, ο κ. Τραμπ και ο κ. Μακρόν μίλησαν για «κρίσιμα περιφερειακά και διμερή θέματα».

Ο ίδιος, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter, πρόσθεσε πως οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, για «τις θετικές εξελίξεις στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και την πρόοδο ως προς το άνοιγμα των παγκόσμιων οικονομιών».

Νωρίτερα, μέσα στον μήνα, ο κ. Τραμπ ανέστειλε τη χρηματοδότηση για τον ΠΟΥ, θεωρώντας τον Οργανισμό υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους που προκλήθηκαν από το ξέσπασμα του COVID-19.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι θα επιμείνει στην «πλήρη λογοδοσία» για τις αποτυχίες του Οργανισμού, κάνοντας λόγο και για ανάγκη μεταρρύθμισής του.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ισχυρίστηκε ότι η Ουάσινγκτον ίσως να μην αποκαταστήσει τη χρηματοδότηση του Οργανισμού και εξέφρασε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια εναλλακτική λύση έναντι του οργάνου των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας ότι απαιτείται «διαρθρωτική επιδιόρθωση του ΠΟΥ».

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή