Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Χίο, 600 μέτρα από το hotspot της ΒΙ. ΑΛ. – Εκκενώνονται 2 χωριά

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα, γύρω στις 10:00, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή των Βαβύλων της κεντρικής Χίου. Πριν από λίγο, λόγω της έντασης των ανέμων και του μεγέθους της φωτιάς, δόθηκε εντολή οι κάτοικοι των οικισμών Θολοποτάμι και Σκλαβιάνα βρίσκονται σε ετοιμότητα να εκκενώσουν τους οικσμούς ανα παραστεί ανάγκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση και σε απόσταση 600 μέτρων από τη ΒΙ.ΑΛ. χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει σύνδεση μεταξύ του hotspot και του συμβάντος αναφέρει το politischios.gr.

Στα τρία μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ αναμένονται στη Χίο τέσσερα ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, περίπου 70 πυρκαγιές έχουν ανάψει στην περιοχή τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Αιτία των πυρκαγιών κατά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, αποτελεί ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί στο Κέντρο Υποδοχής αλλά και στις καταπατημένες εκτάσεις περιμετρικά από αυτό.

Οι παράνομοι μετανάστες καίνε απορρίμματα προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος περιμετρικά από τις σκηνές τους αλλά και να μη δέχονται επιθέσεις από τρωκτικά, περιστατικά που καταγράφονται εξάλλου στα ιατρικά συμβάντα σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Ερωτηματικά και ανησυχία μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στα Καμπόχωρα [vid]

Η τιτάνια προσπάθεια επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα

 

Προβληματισμό για την επόμενη ημέρα στα Καμπόχωρα, δημιούργησε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10 το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή των Βαβύλων και που έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

politischios

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή