Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Μαγνησία: Πέντε κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Πέντε κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στο στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Την περασμένη Πέμπτη 20χρονος στρατιώτης με ήπια συμπτώματα υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με το volosday.gr, χθες Σάββατο υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ στρατιώτες και στελέχη της μονάδας, με αποτέλεσμα να βρεθούν θετικοί άλλοι τέσσερις (τρεις κληρωτοί και ένα στέλεχος).

Υπενθυμίζεται ότι κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και σε κατάστημα «Ίσαλος», το οποίο βρίσκεται στην παραλία του Βόλου.

Τα έκτακτα μέτρα του ΓΕΕΘΑ

Μετά τα έκτακτα μέτρα και την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε αντίστοιχα μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική:

  • Στα στρατιωτικά πρατήρια, στα κουρεία/κομμωτήρια, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία κ.λπ.), στους χώρους γραφείων (όταν υπάρχει επαφή με το κοινό), τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό.
  • Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από το προσωπικό και τους επιβάτες.
  • Στους χώρους αναμονής καθώς και εντός των μέσων μεταφοράς προσωπικού από τους οδηγούς/χειριστές και τους επιβάτες.
  • Στα πολεμικά μουσεία και στους ιστορικούς χώρους των ΕΔ, από το προσωπικό, τους ξεναγούς και τους επισκέπτες.
  • Στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία, από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

Επίσης:

  • Σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται σε στρατιωτικές Μονάδες – Υπηρεσίες καθώς και στα άτομα που τους συνοδεύουν/υποδέχονται, καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτές.
  • Στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα υποδοχής στις πύλες εισόδου στρατιωτικών Μονάδων – Υπηρεσιών.
  • Στους ανελκυστήρες από τους επιβαίνοντες.

Στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, με παράλληλα ανοιχτά παράθυρα και χρήση μη ιατρικής μάσκας. 

ΠΗΓΗ

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή