Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Κοσμογονικές εικόνες αποτυπώνονται στα γραφήματα πετρελαϊκών τιμών 1,75 $ ανά βαρέλι! Τι έρχεται;

Το χειρότερο κλείσιμο από την έναρξη της διαπραγμάτευσης μελλοντικών συμβολαίων

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Et Press – Ελληνοτουρκικά

Η πτώση των τιμών έρχεται καθώς οι έμποροι υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη πτώση από την οικονομική ύφεση που προκλήθηκε από τον κοροναϊό, ο οποίος έχει φέρει σε ακραίες συνθήκες τις περισσότερες μεγάλες οικονομίες σε όλο τον κόσμο.

Το West Texas Intermediate (WTI), ένα από τα κύρια σημεία αναφοράς του πετρελαίου στον κόσμο, έφτασε τη χαμηλότερη τιμή που διαπραγματεύτηκε ποτέ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Μαΐου να φτάνουν μόλις 1,75 $ ανά βαρέλι μετά τις 13:00 EST, σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς .

Στοιχεία αργού πετρελαίου που δείχνουν τιμές πετρελαίου, Δευτέρα 20 Απριλίου 2020, 1:45 μ.μ.

Εάν η κατάσταση δεν μεταβληθεί, το σημείο αναφοράς θα βρεθεί στο χαμηλότερο σημείο από την έναρξη των συναλλαγών μελλοντικής εκπλήρωσης από το μακρυνό 1983. Το προηγούμενο χαμηλότερο κλείσιμο των 10,42 δολαρίων καταγράφηκε στις 31 Μαρτίου 1986, σύμφωνα με τον Jim Bianco της Bianco Research.

Η πτώση των τιμών προμηνύει σαφώς άσχημα νέα για τους διεθνής παραγωγούς των ΗΠΑ, που έχουν ήδη πληγεί από το δίμηνο παγκόσμιο οικονομικό πάγωμα που προκαλείται από την ανταπόκριση των χωρών στην κρίση COVID-19, και θα επηρεάσει άλλους μεγάλους εξαγωγείς, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Η συνεχιζόμενη κατάρρευση έρχεται παρά την ιστορική συμφωνία του OPEC+ και των χωρών-εταίρων την περασμένη εβδομάδα για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά περίπου 9,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) έως τον Ιούνιο.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου ξεκίνησαν την τρελή αυτή καθοδική διαδρομή πριν από έξι εβδομάδες, μετά από τη μοιραία συνάντηση του OPEC+ στη Βιέννη στις 6 Μαρτίου, όπου οι Σαουδάραβες και Ρώσοι υπουργοί ενέργειας δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το πόσο θα μειώσουν τις τιμές εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Το Ριάντ έριξε λάδι στη φωτιά , ανακοινώνοντας βαθιές εκπτώσεις στα συμβόλαια του Απριλίου και υποσχόμενο να αυξήσει την παραγωγή κατά περισσότερο από 20 τοις εκατό, από 9,7 εκατομμύρια bpd σε 12,3 εκατομμύρια bpd . Η Ρωσία και άλλες χώρες ακολούθησαν επιδιώκοντας να μην χάσουν το μερίδιό τους στην αγορά, προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου διαρροή αξίας εν μέσω έντονης ζήτησης.

Et Press – Ελληνοτουρκικά

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή