Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Καταρρίπτεται η απόλυτη υπεροχή των F35 καθώς το πεντάγωνο διαπιστώνει προβλήματα – Ρώσοι μηχανικοί: Δεν είναι καν 5ης Γεννιάς

Για αυτά τα αεροσκάφη γίνεται λόγος τα 2 τελευταία χρόνια λόγω της πιθανής πώλησης από τις ΗΠΑ στο δυναμικό της αεράμυνας της Τουρκίας

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενημερώνει πως αργά αλλά σταθερά μειώνει τον αριθμό των τεχνικών προβλημάτων του F-35 , με τα πιο σοβαρά ζητήματα του μαχητικού προγράμματος να μειώνονται από 13 σε επτά τον περασμένο χρόνο.

Ελληνοτουρκικά – |ΕΤ| Press

«Το Γραφείο Κοινού Προγράμματος F-35 Lightning II γνωρίζει πολύ καλά τα υπάρχοντα προβλήματα που σχετίζονται με το F-35 και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εφαρμογή λύσεων για αυτά τα ζητήματα το συντομότερο δυνατό», δήλωσε υπεύθυνος του προγράμματος των F35, απαντώντας σε ερωτήσεις από δημοσιογράφους. “Η ασφάλεια χειριστή F-35 είναι η υψηλότερη προτεραιότητα του F-35 JPO.” Τόνισε

Ποιο είναι όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα των F35;

Η αναθεώρηση του Πενταγώνου με έμμεσο τρόπο αποκαλύπτει πως σε κάποιες περιπτώσεις, τα 5ης γενιάς F35 δεν μπορούν να κατορθώσουν με ασφάλεια αποστολές , καθώς σε ταχύτητες 800+ εμφανίζονται δυσλειτουργίες λογισμικού.

Ενώ μπορεί να πετάξει με υπερηχητικές ταχύτητες διαπιστώνεται πως στο βάθος του χρόνου δημιουργείται ζημιά στο ουραίο πτερύγιο.

Οι ΗΠΑ προς το παρών απέκλεισαν το ενδεχόμενο επίλυσης των προβλημάτων λόγω του πολύ υψηλού κόστους. Η JPO είπε ότι η διάρκεια του αεροσκάφους πετώντας σε τέτοιες ταχύτητες θα πρέπει να μειωθεί. Τέτοιες αλλαγές στο χειρισμό του όμως, αυτόματα θα περιορίσουν σοβαρά την ικανότητα του F-35C να παρακολουθεί αερομεταφερόμενους στόχους – κάτι για το οποίο έχει ειδικά σχεδιαστεί.
Επιπλέον, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την ευελιξία του σε περίπτωση που θα χρειαστεί να αποφύγει έναν πύραυλο ή να επιβιώσει από μία αερομαχία.

Ρώσοι ειδικοί: Δεν θα έπρεπε να το αποκαλούν καν αεροσκάφος 5ης γενιάς!

Ο Ταγματάρχης της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας Andrey Krasnoperov και εκπαιδευτής πτήσεων, θεωρεί την περιορισμένη ικανότητα υπερηχητικής πτήσης ως τη σοβαρότερη ανεπάρκεια για ένα αεροσκάφος 5ης γενιάς. “Γιατί λένε πως το f35 είναι αεροσκάφος 5ης γενιάς; Θα πρέπει να μπορεί να πετάει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ταχύτητες διπλάσιες ή τριπλάσιες από αυτήν του ήχου.” Τόνισε.

Στην πραγματικότητα, ο περιορισμός των υπερηχητικών δυνατοτήτων πτήσης του F-35  σε μικρά διαστήματα κατά την πτήση, μοιραία το αποκαθηλώνει από την κατηγορία της 5ης γενιάς και το καθιστά στην κατηγορία αεροσκαφών 4ης + γενιάς  όπως τα Su-35 της Ρωσίας, τα οποία έχουν επίσης παρόμοιες δυνατότητες, ανέφερε ο Vadim Lukashevich, ένας άλλος μηχανικός αεροσκαφών της Sukhoi.

Κλείνοντας να τονίσουμε πως πολύς λόγος έχει γίνει για την απόκτηση αυτών των αεροσκαφών και στην Ελλάδα και μάλιστα με υπέρογκο κόστος καθώς φαντάζει ιδανικό σενάριο σε κύκλους συζητήσεων περι αμυντικού δόγματος!
Αυτό που θα προτείναμε εμείς είναι να στραφούν σε πιο οικονομικές και αποτελεσματικότερες λύσεις.