Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Κανονικά οι λειτουργίες με κόσμο στη Βουλγαρία! Εδώ Μαντρωμένοι στα σπίτια μας και οι αλλόθρησκοι “στη γύρα”

Επίσης ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας παραμένει αμετάβλητος

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας, η οποία συνεδρίαζε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Νεοφύτου στη Σόφια.

Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα που αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, αποφασίζοντας μεταξύ άλλων σχετικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας του Κορωνοϊού η Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει τα εξής:

1. Η Ιερά Σύνοδος ευλογεί και στηρίζει ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες των Κρατικών Αρχών για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού μας.

2. Καλεί τους πιστούς να παραμείνουν εν προσευχή στα σπίτια τους.

3. Όλοι οι Ιεροί Ναοί στην δικαιοδοσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας θα παραμείνουν ανοιχτοί και θα τελούνται κανονικά όλες οι ακολουθίες της Μεγάλης Σαρακοστής.

4. Ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας παραμένει αμετάβλητος. Οι ιερείς υποχρεούνται να μεταδίδουν τη Θεία Κοινωνία μόνο σε Χριστιανούς της ενορίας τους μετά από εξομολόγηση.

5. Οι νοσούντες που δεν μπορούν να επισκεφτούν τους Ναούς να μεταλαμβάνουν τα Τίμια Δώρα που φυλάσσονται στο Άγιο Αρτοφόριο, σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας.

6. Οι εξόδιες ακολουθίες (κηδείες) να τελούνται στα μνήματα με περιορισμένο αριθμό ανθρώπων.

7. Η Ιερά Σύνοδος καλεί τον ιερό Κλήρο και το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας να αυξήσουν τον πνευματικό τους αγώνα με μετάνοια, νηστεία, προσευχή, εξομολόγηση μετάληψη των τίμιων δώρων που μας ενώνουν με τον Σωτήρα Χριστό.

Τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα κ. Κυπριανός.

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή