Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

ΗΠΑ: Επικίνδυνοι ελιγμοί από σκάφη του ιρανικού ναυτικού στον Περσικό Κόλπο

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο αμερικανικός στρατός ισχυρίζεται πως σκάφη του ιρανικού ναυτικού παρενόχλησαν πλοία στη θάλασσα του Περσικού Κόλπου, με επικίνδυνους ελιγμούς.

Στον ισχυρισμό πως περίπου 12 ιρανικά σκάφη διενήργησαν «επικίνδυνες προσεγγίσεις παρενόχλησης» σε διάφορα αμερικανικά σκάφη, τα οποία συμμετείχαν σε ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο, προχώρησε το αμερικανικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Κεντρική Διοίηκηση των αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων στο Μπαχρέιν, 11 σκάφη των Φρουρών της Ιρανικής Ισλαμικής Επανάστασης παρενόχλησαν διάφορα πολεμικά αμερικανικά σκάφη, τα οποία συμμετείχαν σε ασκήσεις στον βόρειο Περσικό Κόλπο την Τετάρτη.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : US NAVY
Ιρανικά σκάφη κοντά σε αμερικανικά πολεμικά πλοία στον Περσικό Κόλπο

«Τα ιρανικά σκάφη επανειλημμένως πλησίασαν την πρύμνη και την πλώρη των αμερικανικών σκαφών σε πολύ κοντινή απόσταση και με μεγάλη ταχύτητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται πως σε ορισμένες περιπτώσεις, πλησίασαν ακόμα και σε απόσταση 50 γιάρδων από το αμερικανικό σκάφος USS Lewis B. Puller και σε απόσταση 10 γιάρδων από το αμερικανικό σκάφος USCGC Maui.

 

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : US NAVY
Ιρανικά σκάφη κοντά σε αμερικανικά πολεμικά πλοία στον Περσικό Κόλπο

Όπως σημειώνει το αμερικανικό ναυτικό, οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνταν σε διεθνή ύδατα, με την συμμετοχή ελικοπτέρων Απάτσι, ενώ τα πληρώματα προχώρησαν σε προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου και σε ηχητικά σήματα από τις κόρνες των πλοίων, με τα ιρανικά πλοία να κάνουν περίπου μία ώρα για να ανταποκριθούν.

«Οι επικίνδυνες και προκλητικές ενέργειες του ιρανικού ναυτικού αυξάνουν τον κίνδυνο του λάθους υπολογισμού και της σύγκρουσης. Δεν ήταν σύμφωνα με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Συνθήκη για τους Διεθνείς Κανονισμούς Αποφυγής Συγκρούσεων στη Θάλασσα ή στις διεθνώς αναγνωρισμένες θαλάσσιες πρακτικές και δεν ήταν σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους όσον αφορά την ασφάλεια άλλων σκαφών στην περιοχή» ανέφερε το αμερικανικό ναυτικό.

Οι ΗΠΑ διενεργούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Περσικό Κόλπο από τα τέλη Μαρτίου, με το αμφίβιο σκάφος USS Bataan και τη συνοδευτική ομάδα να φτάνουν στην περιοχή στις αρχές Απριλίου.

Πηγή: Σπούτνικ

 

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή