Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Γερμανικά MME: «Τα κράτη έγιναν οργουελιανά λόγω του κορωνοϊού – Οι πολίτες παρακολουθούνται παντού»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

‘Oταν ακόμα και ο γερμανόφωνος Τύπος θεωρεί ότι λόγω του κορωνοϊού το κράτος έχει μετατραπεί σε οργουελιανό και ότι η ελευθερία των πολιτών τίθεται υπό αμφισβήτηση τότε αυτό σημαίνει πως τα πράγματα ήδη είναι πολύ άσχημα.

Όσο για την οικονομική κατάσταση, αυτά που συμβαίνουν στην Lufthansa δείχνουν πως ακόμα και η γερμανική οικονομία θα βρεθεί σε πολύ άσχημο στάδιο.

Αυτό που θα κάνει την διαφορά είναι ποιοι θα βρεθούν στην χειρότερη κατάσταση για να την «πληρώσουν» για όλους.

H ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung εξετάζει τον ρόλο του κράτους κατά τη διάρκεια της πανδημίας: «Ακόμη και στις σταθερές δημοκρατίες επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο στόχος των αυστηρών περιορισμών είναι να ξεπεραστεί η επιδημία και να επιστρέψουμε σε μια κανονική κατάσταση με τις εγγυημένες ελευθερίες. Αλλά η έκταση ελέγχου του κράτους αυξάνεται.

Πόσοι πολίτες είχαν συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα ότι οι αρχές μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν πού βρίσκονται; Τώρα προστέθηκαν σε αυτήν την παρακολούθηση εφαρμογές που αποσκοπούν στο να μας προστατεύσουν από μολύνσεις και ασθένειες.

Η κρίση του κορωνοϊού μας φέρνει ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στο οργουελιανό κράτος. Στην μετά κορωνοϊό εποχή θα πρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας», υποστηρίζει η εφημερίδα της Ζυρίχης.

«Εκμετάλλευση κράτους με πρόσχημα τον κορωνοϊο»

Η αυστριακή εφημερίδα Die Presse γράφει: «Όπως σωστά παρατήρησε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τα κρατικά χρήματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων μακροπρόθεσμα.

Όσο περισσότερο διαρκεί το κλείσιμό τους, τόσο λιγότερες εταιρείες θα επιβιώσουν από την τεχνητή αναπνοή του κράτους. Θα είναι τώρα πολύ σημαντικό να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των απαραίτητων μέτρων για την υγεία και της επίσης απαραίτητη αναζωογόνηση της οικονομίας.

Και θα εξαρτηθεί από το αν σκορπίζονται χρήματα αλόγιστα χωρίς έλεγχο. Εν τω μεταξύ, ομάδες λόμπι έχουν βρει την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν αδικαιολόγητα το κράτος υπό το πρόσχημα της κρίσης», σημειώνει η εφημερίδα της Βιέννης.

Κρατική βοήθεια στον κορωνοϊό

Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel υποστηρίζει μεν την κρατική βοήθεια για τη Lufthansa, αλλά χωρίς να ασκείται πολιτική επιρροή στις αποφάσεις της εταιρίας.

«Οι πολιτικοί θα πρέπει να δώσουν μεν χρήματα, αλλά θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από την εταιρεία. Τα θέματα των εργαζομένων και οι τρόποι περικοπής θέσεων εργασίας, η οποία είναι αναπόφευκτη, βρίσκονται στα καλά χέρια των συμβουλίων των εργαζομένων, των συνδικάτων και του Ομίλου της Lufthansa, που συνδιαμορφώνουν τις αποφάσεις. Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για τον οποίο η Lufthansa είναι ένας αξιοπρεπής εργοδότης σε σύγκριση με την Ryanair, η οποία πετά με συνθήκες εργασίας του προτελευταίου αιώνα», παρατηρεί η εφημερίδα του Βερολίνου.

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή