Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK): Αυτό το Ραμαζάνι ας οδηγήσει στην ελευθερία του κουρδικού λαού

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Με την ευκαιρία της γιορτής του Ραμαζανιού και με δεδομένο ότι η πλειονότητα των Κούρδων είναι σουνίτες μουσουλμάνοι, η Επιτροπή Λαών και Θρησκειών της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Επιτροπής του KCK αναφέρει: “Οι μουσουλμάνοι έχουν εισέλθει στο μήνα του Ραμαζανιού, ο οποίος θεωρείται ότι έχει ένα διαφορετικό καλό κάθε μέρα. Στο Ραμαζάνι, όταν πραγματοποιείται η νηστεία, οι προσευχές και ο στοχασμός έχουν διαφορετικό νόημα.

Με την ευκαιρία αυτή, ελπίζουμε ότι θα γίνουν αποδεκτές οι προσευχές και οι ευχές των μουσουλμάνων που απευθύνονται στην αλήθεια, τη δικαιοσύνη, την αδελφοσύνη. Σε αυτό το Ραμαζάνι, καλούμε όλους τους εύπορους μουσουλμάνους, ειδικά τους Κούρδους, να μοιραστούν το φαγητό στα τραπέζια τους με τους γείτονές τους που έχουν ανάγκη.”

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η ανθρωπότητα περνά δύσκολες στιγμές λόγω της φυσικής λεηλασίας που προκαλείται από τον καπιταλισμό και της επιδημίας που προκλήθηκε από τοκ κορωνοϊό…

…Οι Κούρδοι έχουν εισέλθει στο Ραμαζάνι κάτω από τις επιθέσεις του φασιστικού τουρκικού κράτους, πέρα από το ξέσπασμα του ιού. Οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους εκθέτουν τον λαό μας σε πιο σοβαρά προβλήματα και κινδύνους. Πιστεύουμε ότι θα εξαλείψουμε αυτούς τους κινδύνους παλεύοντας. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους σας για άλλη μια φορά ότι ο αγώνας του κουρδικού λαού ενάντια στη γενοκτονική αποικιοκρατία θα είναι επιτυχής.

Καλούμε τους μουσουλμάνους του Κουρδιστάν να δώσουν το βοήθημα (ζεκάτ) που προβλέπεται αυτές τις ημέρες σε πατριωτικούς θεσμούς και άτομα. Οι κάτοικοι του Βορείου Κουρδιστάν δεν πρέπει να δώσουν το εισόδημά τους στο αποικιακό τουρκικό κράτος και στους ανθρώπους και τους θεσμούς που συνδέονται με αυτό.

Πιστεύουμε ότι οι μουσουλμάνοι που δίνουν ζεκάτ στο τουρκικό κράτος και σε ανθρώπους ή ιδρύματα που συνδέονται με αυτό, θα αμαρτήσουν. Διότι δεν μπορεί να δοθεί βοήθεια σε ένα κράτος και ένα καθεστώς που αφήνει ελεύθερους και βγάζει από τις φυλακές τους συμμορίτες, του κλέφτες, τους βιαστές και να αφήνει στη φυλακή να πεθάνουν τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όλες οι θρησκείες και οι πεποιθήσεις θεωρούσαν πάντα την υποστήριξη τέτοιων κρατών και κυβερνήσεων ως αμαρτία και αγωνίζονται εναντίον τους…”

Καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων:

“Αγαπητοί κάτοικοι του Κουρδιστάν,

Η περίοδος που διερχόμαστε καθιστά το καθήκον μας προς την πατρίδα εξ ίσου ιερό με τις θρησκευτικές μας υποχρεώσεις. Το να ζούμε ελεύθερα στο Κουρδιστάν με τη γλώσσα, την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας, είναι ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται και από το Ισλάμ. Το αποικιοκρατικό τουρκικό κράτος διεξήγαγε πόλεμο εναντίον αυτού του δικαιώματός μας. Χρησιμοποιεί επίσης τη θρησκεία του Ισλάμ σε αυτήν την επίθεση γενοκτονίας εναντίον των Κούρδων. Θέλει να εξαλείψει τον Κουρδισμό με γενοκτονία.

Γι ‘αυτό, εφαρμόζει με πολλούς ανήθικους τρόπους, όπως έχουμε δει το τελευταίο παράδειγμα αποστολής των οστών από το σώμα ενός μάρτυρα αντάρτη στη μητέρα του μέσω ταχυδρομείου. Προσπαθεί να προκαλέσει αναταραχές και διαμάχες ανάμεσα στις κουρδικές πολιτικές δυνάμεις.

Θέλει να βάλει τους Κούρδους να πολεμήσουν ο ένας εναντίον του άλλου. Είναι μια πολιτική που το αποικιακό τουρκικό κράτος εφαρμόζει πάντα εναντίον του κουρδικού λαού, προκαλώντας διχόνοια μεταξύ του κουρδικού λαού και στρέφοντας τον αδελφό εναντίον του αδελφού. Η τουρκική αποικιοκρατία θέλει να δοκιμάσει αυτό το παιχνίδι που το εφαρμόζει εδώ και 200 χρόνια, στο Ν. Κουρδιστάν (Β. Ιράκ). Καλούμε όλους τους πατριώτες διανούμενους να απευθύνουν εκκλήσεις, να σταματήσει η διχόνοια που καλλιεργεί το τουρκικό κράτος και να εξασφαλιστεί η ενότητα…

Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτός ο μήνας της νηστείας, να οδηγήσει στην ενότητα και την ελευθερία του κουρδικού λαού…”

Πηγή: anfturkce

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή