Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Ενοχλημένα τα τουρκικά ΜΜΕ για Ελλάδα: «Αποκαθιστούν διπλωματικές σχέσεις με τον “δολοφόνο” Άσσαντ»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σφόδρα ενοχλημένα τα τουρκικά κυβερνητικά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ (και κατ΄επέκταση η Άγκυρα) από την απόφαση της Αθήνας να ορίσει την Τασία Αθανασία ως ειδική διπλωματική απεσταλμένη στη Συρία.

Η κυβερνητική Yeni Akit με τίτλο: «Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε μια άτιμη πρωτοβουλία», λέει:

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την αποστολή στην Συρία διπλωματικής εκπρόσωπου για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια στηρίζοντας έτσι τον “δολοφόνο” Άσσαντ».

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη από τις δυτικές χώρες που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση , ενώ για τις αραβικές χώρες αναφέρεται ότι πολλές έχουν ξεκινήσει την αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων με την Δαμασκό, από το 2018 και μετά.

Η Άγκυρα εμφανίζεται πολύ ενοχλημένη από αυτή την εξέλιξη, όχι τόσο πολύ γιατί φοβάται ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε κάποιου είδους στήριξη στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσσαντ, αλλά γιατί η ελληνική κίνηση μπορεί να σηματοδοτεί μια γενικότερη αλλαγή στάσης των χωρών της Δύσης απέναντι στην Συρία.

Βέβαια πάντα υπάρχουν τα τουρκικά φοβικά αντανακλαστικά που θεωρούν ότι η Ελλάδα θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να δημιουργήσει προβλήματα για την Τουρκία στα νότια σύνορά της.

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή