Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Έκλεισε η Αγιά Σοφιά για τους επισκέπτες: Προετοιμασίες για το άνοιγμα ως τζαμί

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Δεν έχασε χρόνο ο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς πριν καν περάσει ένα 24ωρο από την απόφαση – σκάνδαλο να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ύστερα από προεδρικό διάταγμά του, ξεκίνησαν κιόλας οι διαδικασίες.

Χωρίς καμία καθυστέρηση φαίνεται ότι κάνει ότι είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος θέλει να είναι όλα έτοιμα στις 24 Ιουλίου, όταν όπως ανακοίνωσε, θα ανοίξει η Αγιά Σοφιά, ως τζαμί, για προσευχή.

Οι τουρκικές αρχές άρχισαν επιθεωρήσεις στην Αγία Σοφία σήμερα στο πλαίσιο προετοιμασιών, προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για μουσουλμανική προσευχή, μία ημερά μετά την απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας να ανοίξει τον δρόμο για την μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί για μουσουλμανική λατρεία την 24η Ιουλίου, για πρώτη φορά από το 1934 και το διάταγμα της κυβέρνησης του Κεμάλ Ατατούρκ, με το οποίο το βυζαντινό μνημείο είχε μετατραπεί σε μουσείο.

Το κτίριο έκλεισε για τους επισκέπτες σήμερα, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, περιγράφοντας πως ομάδες από το υπουργείο Τουρισμού επιθεώρησαν τον τρούλο και τέσσερις μιναρέδες, στο πλαίσιο των προετοιμασιών.

Η Αγία Σοφία τέθηκε υπό την εποπτεία της Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ο επικεφαλής της οποίας Αλί Ερμπάς δήλωσε σήμερα ότι η υπηρεσία του έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα έως την 24η Ιουλίου.

Αγνοεί την παγκόσμια κατακραυγή ο Ερντογάν

Σε εκδήλωση για τα εγκαίνια γέφυρας στην επαρχία Μπίτλις, στην Τουρκία βρέθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στο περιθώριο των δηλώσεών του αναφέρθηκε και στην απόφασή του να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

«Το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι το αποτέλεσμα της δίκαιης αποφασιστικότητάς μας. Λάβαμε αυτήν την απόφαση κοιτάζοντας τι θέλει το έθνος μας. Όπως κάναμε και στη Συρία, όπως κάναμε και στη Λιβύη και αλλού θα συνεχίσουμε το δίκαιο δρόμο μας για την οικοδόμηση της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά.

newpost

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή