Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Η Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ ισχυρίζεται πως η Ρωσία προχώρησε σε δοκιμή αντι-δορυφορικού πυραύλου

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Διαστημικής Διοίκησης, οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες πως η Ρωσία προχώρησε σε δοκιμή αντι-δορυφορικού πυραύλου.
Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία έχει πληροφορίες για αναφορές πως η Ρωσία προχώρησε σε δοκιμή αντι-δορυφορικού πυραύλου απευθείας απογείωσης (DA-ASAT, direct-ascent, anti-satellite), εξέδωσε την Τετάρτη η Αμερικανική Διαστημική Διοίκηση.
«Η δοκιμή του αντι-δορυφορικού πυραύλου απευθείας απογείωσης της Ρωσίας, προσφέρει ακόμα ένα παράδειγμα πως οι απειλές προς τα διαστημικά συστήματα των ΗΠΑ και των συμμάχων της είναι αληθινές, σοβαρές και αυξάνονται» δήλωσε σε ανακοίνωση ο στρατηγός Τζον Ρέιμοντ, διοικητής της Αμερικανικής Διοίκησης Διαστήματος και επικεφαλής των Διαστημικών Επιχειρήσεων των Αμερικανικών Διαστημικών Δυνάμεων.

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες και δεσμευμένες στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας και στην άμυνα του έθνους, των συμμάχων μας και των αμερικανικών συμφερόντων, από επιθετικές ενέργειες στο διάστημα» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Μέσω της ανακοίνωσης υποστηρίζεται πως η δοκιμή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και πως η αμερικανική υπηρεσία παρακολουθεί τη δοκιμή.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται μήνες μετά από περιστατικό, κατά το οποίο αμερικανοί αξιωματούχοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου τον Ιανουάριο, ισχυριζόμενοι πως ο ρωσικός δορυφόρος Kosmos-2542 «κυνηγούσε» έναν αμερικανικό κατασκοπευτικό δορυφόρο.

Τότε, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε αντιδράσει στα αμερικανικά λεγόμενα, δηλώνοντας πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τους ισχυρισμούς ως δικαιολογία για να ξεκινήσουν μια διαστημική κούρσα.

«Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως η κίνηση του διαστημοπλοίου μας δεν επέφερε καμία απειλή προς τον αμερικανικό δορυφόρο και κυρίως δεν παραβίασε καμία αρχή και κανονισμό του διεθνούς δικαίου» σχολίασε στο πρακτορείο Sputnik το ρωσικό υπουργείο στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο δεν έχει αντιδράσει ακόμα στους τελευταίους αμερικανικούς ισχυρισμούς.

Πηγή: Σπουτνίκ

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή