Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Χτυπήθηκε αμερικανική φάλαγγα – Σκοτώθηκε στρατιώτης των ΗΠΑ

Πριν από λίγες ώρες, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι “άτομα” που δεν εντοπίστηκαν, επιτέθηκαν σε μια φάλαγγα αμερικανικών στρατευμάτων στην επαρχία Hasaka

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Σύμφωνα με την πηγή, η επίθεση διεξήχθη από “άγνωστους άνδρες” που διοργάνωσαν μια ενέδρα σε μια φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων στο χωριό.

Το σώμα ενός Αμερικανού στρατιωτικού μεταφέρθηκε στη βάση του διεθνούς συνασπισμού στην πόλη Al-Shadadi στην επαρχία Hasaka.

Πριν από λίγες ώρες, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι “άτομα” που δεν εντοπίστηκαν, επιτέθηκαν σε μια φάλαγγα αμερικανικών στρατευμάτων στην επαρχία Hasaka, μετά την προσπάθεια αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων να εισέλθουν στο δυτικό τμήμα της Συρίας.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης με όλμους, τουλάχιστον ένας Αμερικανός στρατιωτικός σκοτώθηκε, ενώ τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν, με αποτέλεσμα η φάλαγγα να εκκενώσει την περιοχή αμέσως.

Δεδομένου του γεγονότος ότι Ιρανικές δυνάμεις και μέλη της οργάνωσης Kataib Hezbollah βρίσκονταν στην περιοχή, όλες οι υποψίες πέφτουν στις δυνάμεις αυτές.

Επίσημα καμία πλευρά δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την ρίψη όλμων κατά της φάλαγγας των ΗΠΑ στην περιοχή.

Πληροφορίες για το θάνατο του Αμερικανικού δεν υπάρχουν αλλού, ενώ ούτε τα ΜΜΕ των Ηνωμένων Πολιτειών ούτε το Πεντάγωνο σχολίασαν τη δημοσίευση.

Σύμφωνα με πηγές ξένων εφημερίδων, φάλαγγα με HMMWV των Ηνωμένων Πολιτειών δέχθηκε ένα «βλήμα» στο νότιο τμήμα της επαρχίας, χωρίς να προσδιοριστεί η ακριβής τοποθεσία και η περιγραφή λεπτομερειών.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η επίθεση των Ιρανών( πιθανόν) σε αμερικανική στρατιωτική συνοδεία συνέβη κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας διείσδυσης στο δυτικό τμήμα της Συρίας.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο, η Τουρκία έχασε τουλάχιστον 62 στρατιώτες της και τραυματίστηκαν 100, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες τουρκικά θωρακισμένα οχήματα και πάνω από δέκα μη επανδρωμένα οχήματα (drone) στην Συρία.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, έχει δηλώσει ότι εάν Αμερικανοί και Τούρκοι στρατιωτικοί δεν αποχωρήσουν από τη χώρα, η Δαμασκός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βία εναντίον τους.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν σχεδόν το ήμισυ της νεκρής ζώνης του Idlib καταστρέφοντας αρκετές τουρκικές θέσεις παρατηρητηρίων.

Μετά από αυτό, η Άγκυρα αύξησε έντονα την στρατιωτική της δύναμη στην περιοχή και ξεκίνησε την επιχείρηση “Άνοιξιάτικη ασπίδα” για να ωθήσει πίσω ξανά τα συριακά στρατεύματα.

Σύμφωνα με πηγές της Συρίας, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των πτήσεων των ρωσικών αεροσκαφών πληροφοριών στο Idlib έχει αυξηθεί σημαντικά.

Οι θέσεις των μαχητών παρακολουθούνται συνεχώς από το ρωσικό στρατό, γεγονός που προφανώς υποδεικνύει την ετοιμότητα μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης κατά των ισλαμιστών οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούν τις συμφωνίες μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι από τη σύναψη των συμφωνιών μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας σχετικά με τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης κλιμάκωσης στο Idlib, η ρωσική στρατιωτική αεροπορία ποτέ δεν επιτέθηκε σε αυτές τις θέσεις.

Ωστόσο, οι Τζιχαντιστές εξακολουθούν να παρεμποδίζουν τις περιπολίες των οριοθετημένων περιοχών, ενώ περιοδικά επιτίθενται σε θέσεις του συριακού στρατού και συνεχίζουν να ενισχύουν τις θέσεις τους στο Idlib, μεταξύ άλλων μέσω υλικών προμηθειών από την Τουρκία.

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού των πτήσεων αναγνωρίσεως, αμυντικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η Ρωσία προετοιμάζει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, η οποία είναι πιθανό να επιτρέψει τον έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας που βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού Μ4, πράγμα που θα επιτρέψει την απομάκρυνση των Τζιχαντιστών από το συριακό έδαφος μια και καλή.