Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Αλήθεια τι παραπάνω έχει προσφέρει η Ουάσιγκτον στους Σύρους εκτός από τρομοκρατία και πόλεμο;

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να ψεύδονται και να παραπλανούν την κοινή γνώμη των ΗΠΑ και όλου του δυτικού κόσμου για να συγκαλύψουν τον κατάφωρο ρόλο των ΗΠΑ στην υποστήριξη, χρηματοδότηση και οπλισμό τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία, όπως την Daesh και την Jabhat al-Nusra, που ξεχωρίζουν ως οι δύο μεγάλες μορφές τρομοκρατίας καθ ‘όλη τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία!

Άρης Πουτούκης
Για τα ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οι ΗΠΑ κάλυψαν τις τρομοκρατικές τους πράξεις με ψεύτικα ανθρωπιστικά προσχήματα, αλλά μάταια, καθώς η αλήθεια της τρομοκρατίας τους αποκαλύφθηκε τελικά μέσω των αδιάψευστων γεγονότων.

Οι τελευταίοι ισχυρισμοί των ΗΠΑ έγιναν από τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στη Συρία Τζέιμς Τζέφρι, ο οποίος ανέφερε πολλά ψέματα και ανακρίβειες σχετικά με αυτό που καλείται «ανθρωπιστική υποστήριξη» την οποία παρέχει η Ουάσινγκτον στο συριακό λαό, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεκάδες αναφορές μέσων μαζικής ενημέρωσης και πληροφοριών, που κυκλοφόρησαν από την Οργάνωση Ελέγχου Εγκλήματος και Διαφθοράς “Organized Crime and Corruption Reporting Project” (OCCRP), και το Βαλκανικό Δίκτυο Αναφορών Balkan Investigative Reporting Network (BIRN), ανέφεραν με αποδείξεις λεπτομερώς τη χρηματοδότηση των διαδοχικών αμερικανικών διοικήσεων σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως την Daesh.

Αποδείξεις  που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή της Ουάσιγκτον στην επιδείνωση και τη διατήρηση του πολέμου στην περιοχή υποστηρίζοντας την τρομοκρατία και εξαπλώνοντας το χάος.

Η έκθεση του OCCRP – 2 δισεκατομμύρια δολάρια για προμήθεια όπλων

Η έκθεση του OCCRP δείχνει ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ξόδεψε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά όπλων για να προμηθεύσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που μέχρι πρότινος θεωρούσε και πλάσαρε στα media ώς «μέτρια αντιπολίτευση» στη Συρία.

Δεκάδες αναφορές, που δημοσιεύθηκαν από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια, αναφέροντας πηγές, κατέδειξαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως ΗΠΑ και  Κογκρέσο, προωθούσαν αμερικανικά όπλα τα οποία κατέληξαν στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία.

Από τον Αύγουστο του 2014, η Ουάσινγκτον ηγείται άτυπα ενός παράνομου συνασπισμού, ισχυριζόμενη ότι καταπολεμά την Daesh, στην πραγματικότητα όμως η δήθεν αυτή καταπολέμηση, η οποία δεν προκύπτει εκ των πραγμάτων, έχει ως αποτέλεσμα την επέκταση εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Συρία και το Ιράκ, οι οποίες ευθύνονται για τη διάπραξη αρκετών σφαγών καθώς χιλιάδες αθώοι πολίτες όλα αυτά τα χρόνια σκοτώθηκαν και οι υποδομές της Συρίας υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Έκθεση του OCCRP επιβεβαίωσε την αγορά όπλων από την Ουάσινγκτον, με σκοπό την παράδοσή τους σε τρομοκράτες, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 κατά τη διοίκηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Μέχρι τον Μάιο του 2017, το Πεντάγωνο είχε ξοδέψει περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει αυτοματοποιημένα όπλα, αντιαρματικά εκτοξευτές χειροβομβίδων, κονιάματα και πυρομαχικά.

Ακόμη 20 εκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν έως το 2022

Σύμφωνα με τις συμβάσεις και την έκθεση, η διαδικασία εξοπλισμού συνεχίζεται, καθώς τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν έως το 2022, ενώ επιπλέον ποσά άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν ήδη διατεθεί στον προϋπολογισμό ή έχουν ζητηθεί από τη διοίκηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ανακρίσεις, που έγιναν σε αιχμάλωτους Αμερικανούς αξιωματούχους, μαζί με όσα αποκαλύφθηκαν από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια, έδειξαν ότι όλα τα προγράμματα, τα οποία “διατάχθηκαν” από την Ουάσινγκτον για την υποστήριξη αυτού που αποκαλεί «αντιπολίτευση», στην πραγματικότητα προορίζονται να σταλούν στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

2013 |  Η CIA και Ομπάμα και τα εκατοντάδες εκατομμύρια σε «al-Nusra και Daesh»

Εκκωφαντικό παράδειγμα, το πρόγραμμα που ξεκίνησε από τη CIA, κατά την εποχή του πρώην προέδρου Ομπάμα το 2013, στο οποίο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια είχαν φτάσει στα χέρια τρομοκρατών «al-Nusra και Daesh» και κάπου εδώ να αναφέρουμε πως το πρόγραμμα τελικώς σταμάτησε το 2017 μετά την αποκάλυψη των λεπτομερειών του στα μέσα ενημέρωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρηματοδότησαν την τρομοκρατική οργάνωση “White Helmets” με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η τρομοκρατική οργάνωση συνδέεται οργανικά με το «al-Nusra» και προφανώς υποστηρίζεται από αυτήν κατά την προετοιμασία και την προώθηση της χρήσης χημικών όπλων εναντίον αμάχων, όπως συνέβη στην Ανατολική Γκάτα στην επαρχία της Δαμασκού, και επίσης σε περιοχές στο Χαλέπι, με στόχο να κατηγορήσει τον στρατό της Συρίας και την κυβέρνηση Άσσαντ.

Η “τρομοκρατική οργάνωση” White Helmets

Η οργάνωση White Helmets, η οποία είναι υπεύθυνη για τα σκηνοθετημένα βίντεο περί χρήσης χημικών σε αμάχους από τον Άσσαντ,  έλαβε την πιο πρόσφατη οικονομική υποστήριξη ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ πριν από αρκετούς μήνες.

Η στενή σύνδεση των White Helmets με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία αποδείχθηκε μέσω διαρροής εγγράφων, τα οποία φέραν στο φως πως το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, είχε αλλεπάλληλες επαφές με τον συνιδρυτή των White Helmets, πρώην βρετανό αξιωματικό πληροφοριών James Le Mesurier.

Εκτός από την οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη στρατιωτικού εξοπλισμού που παρέχεται από την Ουάσινγκτον σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδραμάτισαν εξέχοντα ρόλο και στην πολιτική κάλυψη των τρομοκρατικών εγκλημάτων της Συρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο αμερικανικός στρατός παρείχε άμεση στρατιωτική υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση του Daesh, ξεκινώντας επιθετικές ενέργειες εναντίον μονάδων του Συριακού Αραβικού Στρατού και της κυβέρνησης Άσσαντ στην πόλη Deir Ezzor, για να επιτρέψει τελικώς στους τρομοκράτες του Daesh να την ελέγξουν, καθώς στην κυριολεξία φυγάδευσαν από πεδία μάχης τους ηγέτες του Deash , πλήττοντας ταυτόχρονα τις δυνάμεις του Άσσαντ αεροπορικές επιθέσεις.

Πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ: Κατέχουμε το πετρέλαιο της Συρίας και το διαχειριζόμαστε όπως επιθυμούμε!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της κατοχής τμημάτων των εδαφών στη βόρεια Συρία, λεηλατούν και εκμεταλεύονται το πετρέλαιο της χώρας και το στερούν από τον συριακό λαό. Αψηφώντας το διεθνές δίκαιο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η χώρα του «έχει θέσει το πετρέλαιο στη Συρία υπό τον έλεγχό του και τώρα είναι σε θέση να το διαχειριστεί όπως επιθυμεί».

Ο Τραμπ αναγκάστηκε να το δηλώσει ξεκάθαρα, αφού το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε εκδώσει έγγραφα και φωτογραφίες, αποκαλύπτοντας το λαθρεμπόριο του συριακού πετρελαίου στο οποίο προέβαινε η Ουάσιγκτον προς άλλες χώρες υπό την κάλυψη ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών των ΗΠΑ και μονάδων ειδικών δυνάμεων.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η Ουάσιγκτον περιγράφει όλα τα προαναφερθέντα ως «βοήθεια στο λαό της Συρίας», συμπεριλαμβανομένης της διαρκής παράνομης πολιορκίας που επιβλήθηκε χωρίς την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών. Μια πολιορκία που ασκείται με “το πνεύμα του νόμου της ζούγκλας” που στερεί από τους Σύρους το δικαίωμα να διακινούν τρόφιμα και φάρμακα στους ανθρώπους που τα χρειάζονται.

Το δράμα στη Συρία συνεχίζεται και με το ξέσπασμα πανδημίας COVID-19

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, και με το ξέσπασμα πανδημίας του κορωνοιού, οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί συνεχίζουν να τηρούν την πολιτική επιβολής κυρώσεων κατά του συριακού λαού, επιβάλλοντας φόρο στα προς το ζην, αντί να εκτείνουν το χέρι βοήθειας για την αντιμετώπιση της θανατηφόρας πανδημίας.

Μια τέτοια πολιτική προσθέτει ένα επιπλέον βάρος στο Συριακό Κράτος, και σε έναν πολύπαθο λαό ο οποίος αντιμετωπίζει τις συνέπειες της καταστροφής των υποδομών του στα 10 χρόνια του συνεχούς πολέμου, ιδίως στον τομέα της υγείας.

Συμπέρασμα

Όλα αυτά τα γεγονότα και ακόμη περισσότερα που δεν αναφέρονται στο παρόν άρθρο, αποδεικνύουν αναμφίβολα ότι όλα τα ψέματα και οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου αυτού που πρόσφατα παρουσιάστηκε από τον Τζέιμς Τζέφρι σχετικά με τη λεγόμενη «ανθρωπιστική υποστήριξη» προς τον συριακό λαό, είναι άκυρα, καθώς δεν είναι παρά μια συνέχεια και μια σειρά από ψέματα, παραπλανητικές εκστρατείες και καμπάνιες προπαγάνδας που ασκούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ της Δύσης , που μόνο στόχο έχουν τη Συρία και το λαό της.

Άρης Πουτούκης – Με πληροφορίες από SANA
Για τα ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

 

 

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή