Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

Άγιος Παΐσιος σε Μητροπολίτη Μόρφου: Η Ελλάδα έχει αξία όταν είναι ΕΛΛΑΔΑ!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Με μια ιστορική του φράση στον Μητροπολίτη Μόρφου, ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος τα είπε όλα!

Στους Φραγκεμένους καιρούς μας, από τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε., δεν χορτάσαμε “χαστούκια”! Πότε το κλείσιμο “ναυαρχίδων” της Ελληνικής Οικονομίας, πότε η μεγάλη ληστεία του Χρηματιστηρίου, πότε η μεγάλη ληστεία των Μνημονίων, πότε οι ολέθριες υποχωρήσεις στα Εθνικά Θέματα (Σκοπιανό), πότε ο πόλεμος κατά της Πίστης μας (διαγραφή Χ.Ο., διαγραφή Θρησκευτικών, νόθευση Παιδείας και Ιστορίας, κλείσιμο Εκκλησιών), πότε η αλλοίωση της Γλώσσα, της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής, οι στρατιές ανέργων, οι χιλιάδες κλειστές ελληνικές βιοτεχνίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η επικίνδυνη Αμυντική μας υστέρηση, η Δημογραφική μας εξαφάνιση, τα προβλήματα υγείας από την ξενική διατροφή, ζωή και συνήθειες, δεν μας έβαλαν μυαλό…

Και έρχεται ο Άγιος Παΐσιος, πριν συμβούν όλα αυτά, από την δεκαετία του 1980, να τα πει στον Μητροπολίτη Μόρφου, τότε νεαρό Όμηρο, συνοψίζοντάς τα σε μια φράση:

Μωρέ, η Ελλάδα έχει αξία όταν είναι Ελλάδα! Όταν είναι Ελληνική”! (από την συνέντευξη του Μητροπολίτη Μόρφου στην ποιοτική εκπομπή “24 ώρες” του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου στον Alpha Κύπρου, 6-6-2020)

triklopodia