Ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και γεωστρατηγική

Ελληνοτουρκικά | Ellinotourkika | Εθνικά Θέματα

«Αερομαχία» ρωσικού μαχητικού με αμερικανικό αεροσκάφος – Δείτε βίντεο

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Το περιστατικό σημειώθηκε πάνω από τη Μεσόγειο – Για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά κατηγορεί τους Ρώσους το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

Κόβει την ανάσα το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και στο οποίο καταγράφεται η στιγμή της επικίνδυνης προσέγγισης ενός αμερικανικού αεροσκάφους Ρ-8 από ένα ρωσικό SU-35.

Σύμφωνα την ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού το επεισόδιο σημειώθηκε πάνω από τη Μεσόγειο σε διεθνή εναέριο χώρο.

«Το ρωσικό μαχητικό πλησίασε σε απόσταση περίπου 7,5 μέτρων» αναφέρεται στην ανάρτηση στο Twitter του λογαριασμού του 6ου στόλου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Ναυτικό των ΗΠΑ αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό παρενόχλησης αμερικανικού αεροπλάνου από ρωσικό μαχητικό, μια πράξη που χαρακτηρίζεται στην επίσημη ανακοίνωση ως «μη ασφαλής και μη επαγγελματική».

Οι κινήσεις του ρωσικού μαχητικού προκάλεσαν αναταράξεις στο αμερικανικό αεροπλάνο σύμφωνα με την ανακοίνωση του 6ου στόλου.

Το αμερικανικό Ρ-8 υποχρεώθηκε να «κατέβει» για να απεμπλακεί από το ρωσικό μαχητικό.

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, όπως καταγγέλλουν οι Αμερικανοί, ρωσικό μαχητικό παρενόχλησε αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο πάνω από τη Μεσόγειο «βάζοντας σε κίνδυνο το αεροπλάνο και το πλήρωμά του».

protothema.gr

Εγγραφή στις ενημερώσεις μας
Τα Social Media πολεμούν την ελευθερία του λόγου και πλέον αναδεικνύουν συγκεκριμένες mainstream απόψεις. Έτσι κατευθύνουν την κοινή γνώμη πάντοτε προς το συμφέρον των λίγων. Οι αναρτήσεις μας ΔΕΝ φαίνονται στα Social Media. Εγγραφείτε στην email λίστα μας και θα λαμβάνετε ακηδεμόνευτη, αληθινή και ξεκάθαρη ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά και τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα.
Δοκιμάστε μας! Μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή